7 years in the making: DevOps-expert Andy blikt terug.

Andy Geluykens

22/01/2020  ·   2 min read

Hey, ik ben Andy en op het moment dat ik dit schrijf ben ik zeven jaar in dienst bij Neoria. Ik sta op het punt van een nieuwe carrièrewending en switch van vaste medewerker naar freelancer. Los van die beslissing, maak ik op mijn dertigste nog steeds de keuze voor Neoria, en ik vertel je graag waarom.

Zeven jaar geleden startte ik als storage engineer bij mijn collega’s van ons eigen Service Center. Ik hoor je al denken “oh, heel de dag telefoontjes beantwoorden van lastige klanten”. Dat was het gelukkig helemaal niet. Onze klanten vertrouwen ons en rekenen op ons om hun problemen zo snel mogelijk weer van de baan te helpen. Service Center is de plek waar ik de stap richting een heel andere wereld zette. Ik ontwikkelde in-house tools vanaf nul, verbeterde onze procedures en zorgde ervoor dat alles een pak sneller kon. Die tools worden vandaag tot mijn grote vreugde nog steeds gebruikt door iedereen, waardoor de job een pak aantrekkelijker wordt want zeg nu zelf: zou jij elke dag hetzelfde proces opnieuw willen uitvoeren als dat niet moét?

 

Werken bij Neoria heeft ervoor gezorgd dat ik zelf mijn eigen carrièrepad kon vormen richting DevOps. De kennis en skills die ik in het begin gebruikte, helpen me vandaag nog steeds in mijn werk als DevOps engineer. Ik weet dat DevOps een mindset is en geen functie, maar geef toe: “DevOps engineer” klinkt een pak cooler als “automation engineer”, toch?

 

Wanneer ik ’s ochtends wakker wordt, weet ik niet wat de dag brengt. Ik heb uiteraard wel een idee van wat er zoal gepland staat op een dag, maar toekomen op het kantoor is altijd een avontuur wanneer je het eerste uur al een collega ziet verschijnen. Ik krijg een vraag waar ik eigenlijk zelf het antwoord niet op weet, maar ik stel hem gerust: “Ja hoor, ik fiks dat wel voor je”. Van zodra hij weg is, start ik mijn zoektocht naar de oplossing voor zijn issue en een uur later zie ik een vrolijk gezicht voor me. “Bedankt om het uit te zoeken – en zo snel!”. Het zijn die momenten waar ik energie uit haal en waardoor ik blij ben dat ik dit nog steeds elke dag doe. Elke mede-developer herkent het gevoel vast wel! Hoe zalig is het om 200 codelijnen te testen in de eerste run en een 100% success rate te krijgen?

 

En de volgende keer dat ik diezelfde vraag krijgt? Dan toon ik hen hoe ze het met slechts één druk op de knop kunnen uitvoeren – want ik heb het proces ondertussen geautomatiseerd. Zo leren en groeien we allemaal samen.

 

 

Ik hou dus nog steeds van mijn job bij Neoria! Daarom bedank ik graag mijn coördinator Nick en managing partners Gert en Michiel om dit mee mogelijk te maken. Zij steunden me van in het begin tot waar ik nu sta. Ook een shout-out naar alle collega’s die me de voorbije – en ongetwijfeld toekomstige – jaren geholpen hebben met al mijn vragen.

 

 

Geïnspireerd door Andy’s verhaal? Ook zot van de DevOps-cultuur en zin om deel uit te maken van een geweldig team?

Check de vacature en solliciteer!