Kinepolis Group

De Belgische bioscoopketen Kinepolis Group zocht een krachtige opslag- en serveroplossing om hun IT- infrastructuur te optimaliseren en hun werking efficiënter te laten draaien. De oplossing moest niet alleen schaalbaar, snel en gemakkelijk zijn, maar ook implementeerbaar zijn in de 50 bioscopen verspreid over Europa en 44 bioscopen in Canada. Neoria had met Nutanix de gedroomde oplossing.

De ultieme filmervaring, vandaag en morgen.

“Onze grootste uitdaging als cinemabedrijf is om de concurrentie voor te blijven. Om onze positie als marktleider te behouden, moeten we voortdurend nieuwe innovaties toepassen die de gebruikerservaring verbetert. Eén van de manieren waarop we dat doel kunnen bereiken, is ervoor te zorgen dat we altijd de beste IT-technologieën op de markt gebruiken.“, vertelt Bjorn Van Reet, CIO van Kinepolis Group.
Kinepolis Group biedt momenteel jaarlijks de ‘ultieme filmervaring’ aan bijna 24 miljoen bezoekers per jaar in Europa. “We hebben het beste geluidssysteem, de grootste schermen, de beste zetels en de meest geavanceerde projectoren in de branche”, voegt Van Reet toe. “We zeggen graag dat we voor vandaag leven, maar we moeten ook voorbereid zijn op morgen en overmorgen. Dat betekent dat we de kosten en complexiteit van onze IT-omgeving zo veel mogelijk moeten verminderen, zodat er middelen als tijd en kapitaal vrijkomen om opnieuw te investeren in nieuwe technologieën en projecten.”
Bovendien kan een bioscoopcomplex zo groot als Kinepolis zich geen downtime veroorloven. De beschikbaarheid van systemen is cruciaal en met de oude infrastructuur liep Kinepolis vaak tegen de grenzen van het toelaatbare aan.

Neoria en Nutanix to the rescue

Kinepolis nam Neoria onder de arm om een Nutanixoplossing te implementeren: Enterprise Cloud OS en Prism Management infrastructuur.

Er werden twee Nutanix-clusters geplaatst in Kinepolis’ belangrijkste Belgische datacenter, en dat voor alle corporate ERP-systemen, financiële applicaties, Active Directory en file- en printservers. Aanvullend plaatsten we Nutanix-clusters in 22 cinemazalen in Europa. De bioscopen gebruiken nu de Nutanix-systemen voor alle lokale ticketverkooptoepassingen, voedsel- en drankdiensten, beveiliging en verwarmingsregelsystemen.

 

«Nutanix Enterprise Cloud-software heeft ons in staat gesteld een omgeving te creëren die heel gemakkelijk te beheren is, heel snel op te zetten en achteraf niet veel operationele taken vereist. Ik voorspel dat Nutanix in de toekomst een sleutelrol zal spelen in de toekomst van onze IT-omgeving.»

Bjorn Van Reet, CIO, Kinepolis Group

Duidelijke voordelen

Eenvoudig beheer en betere prestaties

”Alles loopt een stuk soepeler en sneller op de Nutanix Enterprise Cloud-software. Al onze beheer- en patchprocessen kunnen nu met slechts één klik worden uitgevoerd. Firmware-upgrades die vroeger meerdere uren in beslag namen, eindigen 5 keer sneller op de Nutanix-systemen. Door over te stappen op Nutanix hebben we een vermindering van bijna 500% in IT-beheertijd gezien, waardoor ons IT-team zich kan concentreren op meer strategische projecten die het bedrijf vooruithelpen en de klantervaring verbeteren.“

 

Eén besturingssysteem, één klik

”Nutanix was de perfecte keuze voor Kinepolis, aangezien ze geen technische admins aan boord hebben op elke locatie”, vertelt Bart Van Praet, infastructure architect bij Neoria. “De One OS, One Click-functionaliteit van Nutanix betekent dat nieuwe oplossingen zeer snel kunnen worden geïmplementeerd met dezelfde consistente ervaring op alle locaties. Alle essentiële applicaties en diensten van Kinepolis worden nu gehost op Nutanix. Die Enterprise Cloud OS hebben we aan Kinepolis aanbevolen omdat het simpelweg de beste hypergeconvergeerde softwareoplossing op de markt is.“

 

Verhoogde zichtbaarheid met Prism

Kinepolis gebruikt Nutanix Prism om een ​​gecentraliseerd overzicht te krijgen van alle applicaties en operaties. “Prism geeft ons uitstekend inzicht in hoe onze systemen presteren en stelt ons in staat nauwkeurig te plannen voor de toekomst. In het verleden was opslag- en serverbeheer erg tijdrovend en complex, aangezien we op elk afzonderlijk systeem afzonderlijk moesten inloggen. Met slechts één dashboard voor onze hele omgeving is IT-beheer een fluitje van een cent.“. Zo konden we het IT-team van Kinepolis ontlasten zodat ze meer tijd hebben om aan strategische projecten te werken.

Altijd een stap verder naar de toekomst

“De Nutanix Enterprise Cloud-software stelde ons in staat een omgeving te creëren die heel gemakkelijk te beheren is, heel snel op te zetten is en achteraf niet veel operationele taken vereist. We zijn nu bezig met het in productie nemen van een extra Nutanix-cluster voor onze SQL-workloads en evalueren het gebruik van AHV, de Nutanix-hypervisor, voor al onze virtuele workloads. En we vertrouwen opnieuw op Neoria om deze implementaties tot een goed einde te brengen. De Nutanix Enterprise Cloud-oplossing heeft al onze verwachtingen overtroffen wat betreft eenvoud van beheer en prestaties. Ik voorspel dat Nutanix in de toekomst een sleutelrol zal spelen in de toekomst van onze IT-omgeving “, besluit Van Reet.

 

Wil je ook meer tijd vrijmaken voor je IT-team?