Neoria doorbreekt complexe IT-infrastructuren:
eenvoudig, flexibel, schaalbaar.

Wat Next Generation Data Center voor
jouw bedrijf kan betekenen

Neoria verzorgt infrastructurele IT-behoeften tot in de puntjes. Onafhankelijk van je databehoeften of de grootte van je organisatie bouwen we jouw Next Generation Data Center (NGDC): de combinatie van hedendaagse technologieën en concepten op vlak van infrastructuur en dataopslag. Denk aan Hyper Converged Infrastructure of hybrid cloud die lokale opslag en cloud combineert.

De opzet van zo’n NGDC vervolledigen we met kwalitatieve aanvullende diensten en support om perfect in te spelen op de flexibiliteit en computerkracht die jouw organisatie nodig heeft. We voorzien monitoring, 24/7 beschikbaarheid, recovery, optimalisaties en meer. Bovendien helpt het DevOps-team met continue innovatie.

Neoria gelooft in schaalbare, simpele en veilige IT-infrastructuren die bovendien met je organisatie mee evolueren. Kortom, alles wat je van je IT-infrastructuur verlangt. Hoe we dit doen, kom je hieronder te weten.

onze expertise, een antwoord op jouw vraag

Hyper Converged Infrastructure (HCI)

Waar voorheen software, middleware en hardware apart geïnstalleerd werden, combineert Hyper Converged Infrastructure (HCI) vandaag rekenkracht en opslag in één software-gebaseerde component. Dat biedt heel wat voordelen. Eenvoudige en snelle set-up en een lagere complexiteit wat het management van dit systeem vergemakkelijkt. Ook vraagt HCI minder fysieke ruimte dan een standaard datacenter en daalt het elektriciteitsverbruik voor stroom en koeling. Ideaal dus voor bedrijven met een beperkte IT-afdeling, zowel wat mankracht of fysieke ruimte betreft, of organisaties die hun datacenter(s) willen afslanken.

 • Opzet mogelijk in één dag
 • Eenvoudig beheer omwille van beperkte complexiteit
 • Lineair schaalbare prestaties
 • Beperkte fysieke ruimte
 • Eenvoudige kostenraming

Hybrid cloud

 • Compliant met de laatste security- en privacyrichtlijnen
 • Applicaties en data bewaren waar ze het nuttigst zijn
 • Ideale mix op basis van de noden van jouw bedrijf
 • Cloudvoordelen zoals flexibiliteit en schaalbaarheid

Cloud heeft zich afgelopen jaren opgeworpen als dé end-to-end oplossing voor IT-infrastructuur. Bij Neoria bekijken we het meer genuanceerd. Soms is een totale migratie van lokale infrastructuur naar cloud te groot of is cloud niet de aangewezen oplossing voor al je gegevens.

Neoria onderzoekt en combineert lokale opslag en publieke cloudservices in functie van jouw noden en biedt je het beste van twee werelden.

Dataopslag van elk formaat

Bestanden en data zijn niet meer hetzelfde als enkele jaren geleden, bovendien worden ze enkel belangrijker. Moderne dataopslag kent heel wat mogelijkheden en in elk geval zorgen we voor kwaliteit, veiligheid en maatwerk. Onze expertise omvat oplossingen voor elke load, data governance of archivering, van continue datastromen tot visuele bestanden en back-ups. In onze opzet houden we rekening met moderne securityvereisten en privacywetten en voorzien het onvoorziene

 • Alle data, onafhankelijk van type, termijn en hoeveelheid
 • Integratie is GDPR-compliant
 • Datacenter- én cloudexpertise bij één partner
 • Disaster recovery

Hoe we dit allemaal in de praktijk omzetten?

ONTDEK ONZE REFERENTIES

Langetermijnpartner voor je complete infrastructuur, ook na de implementatie

Na de oplevering van je project staat Neoria voor je klaar. Werkt je IT-infrastructuur niet zoals het hoort? Neoria biedt een waslijst aan managed services en proactieve nazorg. Geef een seintje, wij doen de rest.

icon
24/7 Support

Onze diensten op afroep, 24 uur per dag, 7 dagen per week om de maximale beschikbaarheid van je IT-omgeving te waarborgen.

icon
Monitoring

Actieve monitoringservice van je infrastructuur en dataverkeer met afgesproken alerts en rapportage met oog op het reduceren van businessrisico’s.

icon
Optimalisatie

Gezondheidchecks van je infrastructuur om mogelijke zwaktes op te sporen en de kwaliteit en stabiliteit van je IT-omgeving te verhogen.

icon
Databeveiliging

Securitychecks om de veiligheid, beschikbaarheid en optimale prestaties doorheen de levenscyclus van je infrastructuur te garanderen.

icon
Updates

Soft- en hardware up to date met oog op het verminderen van businessrisico’s.

icon
Installaties

Installatie, implementatie en aanpassingen van je IT-infrastructuur.Continue innovatie dankzij DevOps


Naast onze managed services, kan je ook beroep doen op de expertise van onze DevOps engineers.
DevOps verenigt developers, operational teams, testers en release managers. DevOps is een 'state of mind' met als uitgangspunt continue innovatie in je bedrijf. Cloud infrastructure leent zicht perfect tot het uitrollen van nieuwe functionaliteiten en is schaalbaar naar vraag. Benieuwd wat DevOps voor jouw organisatie kan betekenen?

Kom eens langs, we leggen het graag uit!


 • CI/CD: Continuous integration and deployment
 • Automatisatie
 • Multidisciplinair team
 • Snel en kort schakelen

“We willen dat onze IT-afdeling zich op de kernactiviteiten van ons bedrijf kan richten. Infrastructuur vormt daar niet meteen een deel van. Met Neoria hebben we één partner voor de complete infrastructuur. Dat maakt alles een stuk makkelijker.”

Alexander Degroote

hoofd IT & Development bij Athena Graphics