Athena Graphics

Hun klassieke IT-infrastructuur kon Athena Graphics’ snelle groei niet langer bijbenen. Neoria vond een passende oplossing in Next Generation Data Center. De nieuwe omgeving biedt de performantie, flexibiliteit en schaalbaarheid die Athena Graphics zoekt.

In 2013 vernieuwde Athena Graphics haar infrastructuur met servers, storages en switches, zette het in op automatisering en bouwde haar klantenportaal verder uit. Het succes van het portaal zorgde er al snel voor dat de bestaande servers en storage niet meer konden volgen. Dat resulteerde onder meer in problemen met latency.

 

Athena Graphics ging op zoek naar een partner die een passende oplossing kon bieden, met de juiste performantie en de bijhorende support, dat vonden ze in Neoria.

 

over Athena Graphics

Gespecialiseerd in prepressdiensten voor de flexodrukindustrie. Concreet staat het in voor de technische voorbereiding en productie van drukplaten voor flexodrukwerk, een grafische techniek waarbij een afbeelding of tekst in reliëf is aangebracht op een flexibele, rubberen drukplaat.

Het spreekt voor zich dat binnen zo’n omgeving het belang van IT niet te onderschatten is.

De problematiek

Athena Graphics zoekt een modulaire oplossing die gemakkelijk kan schalen in functie van verdere groei. In eerste instantie wil het problemen rond servers en storage oplossen. Daarnaast wil Athena Graphics in de toekomst de mogelijkheid hebben om de virtualisatie van hun omgeving nog verder op te voeren.

Met Hyper Converged Infrastructure (HCI) – een oplossing die opslag, rekenkracht en virtualisatie op één platform integreert – vinken we nauwgezet alle punten op het verlanglijstje af.

het verloop van het project

Concreet bouwde Neoria bij Athena Grahpics een Next Generation Data Center (NGDC) uit: we combineren de HCI-oplossing van Nutanix met een redundante netwerklaag. De infrastructuur is volledig cloud-ready, waardoor Athena Grahpics in de toekomst klaar is om de stap richting hybride of publieke cloud te zetten.

Neoria zorgde voor een nauwkeurige voorbereiding, waardoor de installatie van de nieuwe omgeving en de uiteindelijke migratie volledig transparant verliepen, zonder downtime voor de eindgebruikers in de verschillende vestigingen van het bedrijf.

Athena Graphics beschikt nu over een veel krachtigere IT-omgeving. Het verschil in performantie is voelbaar en er is geen sprake meer van latency, ook niet bij de servers die het kleurendrukwerk berekenen wat veel rekenkracht vereist. Tegelijkertijd heeft de IT-afdeling het makkelijker om het geheel te beheren. Het management gebeurt via een centrale console.

Ondertussen heeft Athena Graphics ook de support voor VMware bij Neoria ondergebracht en zijn we partner voor de complete infrastructuur van het bedrijf.

De juiste oplossing

Dankzij onze oplossing, kunnen de medewerkers van Athena Graphics rekenen op een continu beschikbare omgeving. Bovendien zorgt de infrastructuur voor een heel nieuw niveau van flexibiliteit.

Wanneer Athena Graphics een nieuwe server nodig heeft of materiaal van klanten op de portal wil zetten, dan kan dat nu heel snel. Vroeger moest het daar eerst een nieuwe fysieke server voor aankopen. Ook de oplossing met snapshots en back-ups werkt vandaag zoals het hoort. Dat biedt het Athena Graphics de garantie op bedrijfszekerheid.

Bekijk onze diensten en ontdek hoe we jou organisatie kunnen bijstaan.

“De medewerkers merken het grootste verschil in het werk van alledag. Wanneer een klant van een bepaald ontwerp een PDF-bestand opvraagt, dan is die meteen beschikbaar. Vroeger duurde het soms een kwartier om zo’n bestand aan te maken. Sinds de implementatie is de omzet van het bedrijf significant gegroeid. Maar op de werking van de systemen heeft dat geen enkele impact. En als Athena Graphics zo verder blijft evolueren? Dan breiden we onze infrastructuur gewoon verder uit. HCI- technologie is heel makkelijk en modulair uitbreidbaar.”

Alexander Degroote

hoofd IT & Development bij Athena Graphics