AZ Turnhout

Wanneer AZ Turnhout tegen de limieten van hun NetApp infrastructuur aanloopt en duidelijk wordt dat een nieuwe storage-investering aan de orde is, wilt het ziekenhuis dat ook grondig aanpakken. Geen copy en paste van de nieuwe generatie van dezelfde technologie, maar een openbare aanbesteding. Het wordt een zoektocht naar de ideale oplossing voor een vooruitstrevende speler in een sector met specifieke IT-vereisten, waarop ook nieuwe aanbieders met andere technologieën hun producten kunnen aanprijzen.

 

Na een grondige selectie en argumenten voor verschillende oplossingen valt de keuze van AZ Turnhout alsnog op een nieuwe NetApp infrastructuur.

 

Dat Neoria in dit totaalproject instaat voor advies, ontwerp, implementatie en nazorg, geeft mee de doorslag om hiervoor te kiezen.

Healthcare: een sector met specifieke IT-vereisten

Ziekenhuizen vervullen zeer specifieke functies in onze maatschappij en om dat op een kwalitatieve manier te doen, vraagt dat ook een specifieke aanpak op IT-vlak. Het zijn complexe organisaties die naast zeer specifieke data, denk aan medische beeldvorming, ook een zekere grootte hebben. Ziekenhuizen omvatten verschillende afdelingen, van chirurgische teams tot de catering en de kuisploeg, kennen een uitgebreid scala aan toepassingen en eindgebruikers en komen dagdagelijks in aanraking met talloze stakeholders. Een IT-infrastructuur moet aan de slag met al deze gegevens op een performante en duurzame manier.

image image

De zoektocht van AZ Turnhout

Via een aanbesteding onderzoekt AZ Turnhout de mogelijkheden om de storagecluster die aan het einde van zijn levenscyclus is, te vervangen. Het ziekenhuis zoekt een partij die hen op lange termijn kan bijstaan in het tackelen van de IT-uitdagingen waarmee organisaties in de healthcaresector te maken hebben: opslag en archivering van grote bestanden, disaster recovery, back-ups, performantie, flexibiliteit en bovenal betrouwbaarheid.

Idealiter integreert de nieuwe storageoplossing vlot met de andere onderdelen van de bestaande applicaties en IT-infrastructuur en blijft het bijkomende onderhoud beperkt. Verder wil het IT-departement van AZ Turnhout meedenken en -bouwen aan de oplossing, waardoor een klik en goede communicatie tussen het interne IT-team en de externe partner noodzakelijk is om het project te doen slagen.

Toch weer NetApp

Hoewel verschillende spelers hun diensten hebben aangeboden, valt uiteindelijk de keuze opnieuw op NetApp. Aangezien de bestaande IT-omgeving reeds op NetApp gebaseerd is, verloopt de integratie naadloos en blijft de extra inspanning voor onderhoud beperkt. Daarnaast kan NetApp heel wat allianties en partnerschappen voorleggen, bijvoorbeeld met Agfa en VMware, partijen waar ook AZ Turnhout mee samenwerkt. Dit bevordert het vertrouwen in de technologie.

image image

Neoria, strategische en technische partner

Naast de technische vereisten hecht AZ Turnhout veel belang aan de partijen met wie het samenwerkt. In dit project zoekt het ziekenhuis een partner die hen proactief adviseert, met kennis van zaken en met de juiste referenties. Daarnaast wil het ook beroep kunnen doen op deze partner nadat het project is opgeleverd.

Neoria past perfect in dit plaatje: bereikbaar, snel ter plaatse en heel wat ervaring in healthcaresector en met NetApp.

Met deze argumenten kan Neoria het vertrouwen schenken dat nodig is om met hen in zee te gaan. Op een doordachte wijze tekenen we verschillende componenten uit en positioneren ze zodat ze optimaal tot hun recht komen en zoveel mogelijk inspelen op de businessnoden van AZ Turnhout.

image

In samenwerking met AZ Turnhout bouwen we een performant back-up traject, zorgen we voor de perfecte integratie tussen de storagecomponenten en de virtualisatielaag en overwegen steeds hoe en waar we welke data thuisbrengen zodat de performantie van het geheel nooit in het gedrag komt. Tijdens de opzet van de nieuwe structuur staan we eveneens in voor het onderhoud van de bestaande omgeving. Net zolang tot alle data is overgezet en het ziekenhuis zorgeloos is overgestapt.

Neoria en AZ Turnhout in de toekomst

Wat de komende vijf jaar betreft zal AZ Turnhout op beide oren kunnen slapen. Zowel op vlak van performantie als opslagcapaciteit voorzien we voldoende marge. Bovendien is de NetApp oplossing schaalbaar en kan ze, indien nodig, eenvoudig worden uitgebreid. In het geval van downtime kan AZ Turnhout rekenen op een doorgedreven back-up en recoverysysteem waardoor het verlies aan data geminimaliseerd wordt of zelfs onbestaande is. Daarnaast kan het steeds rekenen op de doorgedreven nazorg en managed services van Neoria.

“We zochten bewust naar de juiste oplossing en de juiste partner om onze IT-infrastructuur grondig aan te pakken. Tijdens de gesprekken met Neoria merkten we dat ze veel kennis van zaken hebben én de gevoeligheden van onze sector kennen. Wat voor ons even belangrijk is, is de technische klik tussen de Neoria-experten en onze interne IT-afdeling. Om zo’n project te doen slagen, is een goede samenwerking tussen beide teams goud waard.”

Jo Wouters

IT-Directeur AZ turnhout