Rode Kruis-Vlaanderen

De garantie op de infrastructuuromgeving van Rode Kruis-Vlaanderen vervalt na zes jaar bij haar toenmalige technologieleverancier. Tijd dus voor vernieuwing. Rode Kruis-Vlaanderen kiest niet voor een traditionele aanbesteding, maar geeft vier betrouwbare partijen carte blanche om een nieuwe infrastructuuroplossing voor te stellen. Carte blanche, alleszins op vlak van technologie. Hoe Neoria’s voorstel voldoet aan de business- en IT-noden van het Rode Kruis en zo als winnende partij uit de bus komt, lees je in deze customer case.

Geen downtime, betere performantie en meer storagecapaciteit

De voormalige IT-infrastructuur van Rode Kruis-Vlaanderen is een traditionele opstelling waarbij rekenkracht, netwerk en opslag drie aparte componenten zijn. Het doet vijf jaar dienst en is verdeeld over twee datacenters op verschillende sites. Dankzij een Near-Sync functionaliteit back-uppen beide datacentra elkaar quasi continu, wat bijdraagt aan een snelle disaster recovery indien nodig en high availability van de systemen van Rode Kruis-Vlaanderen.

Deze relatief statische IT-omgeving doet wat moet en vervult de noden van het Rode Kruis om het dagelijks IT-gebruik te ondersteunen. De voorwaarden voor de nieuwe IT-infrastructuur liggen dan ook in het verlengde daarvan en zijn duidelijk:

  • minimum evenveel – en liever meer – performantie
  • dubbel zoveel diskcapaciteit en werkgeheugen
  • behoud van een minimale Near-Sync functionaliteit
  • geen downtime tijdens migraties, updates of upgrades van de systemen
image
image

Welke technologie hiervoor prijs-technisch het beste geschikt is laat Rode Kruis-Vlaanderen aan experten over. “De storage- en infrastructuurmarkt verandert continu. Als IT-afdeling proberen we de trends en evoluties op te volgen, maar we hebben niet de hands-on ervaring van bedrijven die dagelijks met niets anders bezig zijn. Uiteindelijk heeft ons team pas om de vijf jaar de kans om de mogelijkheden op vlak van infrastructuur in de praktijk te bekijken. We hebben geen aanbestedingsplicht en zitten in de luxepositie waar we een open vraag kunnen stellen aan technologieonafhankelijke partijen die we vertrouwen én die kennis van zake hebben. Neoria is één daarvan.”, vertelt Jurgen Duquet, IT-infrastructuurmanager van Rode Kruis-Vlaanderen.

Alle voorwaarden afgevinkt? Check!

Om de vraag van het Rode Kruis te beantwoorden, is een grondige analyse opportuun. Via performantietools testen we de performantie van de voormalige infrastructuur. Op die manier weten we snel de minimale eisen waaraan de nieuwe oplossing moet voldoen. Daarnaast doen we een prijs-kwaliteit-onderzoek op vlak van rekenkracht en opslag bij verschillende technologieleveranciers. We wegen bewezen technologieën af tegenover de nieuwkomers. Uit de analyse vloeien drie opties voort:

  • Converged Infrastructure (FlexPod van Cisco & NetApp)
  • HyperConverged Infrastructure (Nutanix)
  • Traditioneel 3-tier model (HP & NetApp)

Uiteindelijk kiest Rode Kruis-Vlaanderen voor Neoria en de FlexPod-oplossing, en daar zijn een aantal redenen voor:

  • Converged Infrastructure voldoet aan alle technische eisen en past perfect binnen de IT-noden van Rode Kruis-Vlaanderen.
  • De FlexPod-oplossing van Cisco en NetApp is “all-flash” en voorzien van SSD (Solid State Drive), wat op vlak van performantie een enorme vooruitgang betekent.
  • Samen met NetApp bieden we een contractuele garantie op vlak van de compressie- en deduplicatiefactor. Wanneer deze niet wordt gehaald en er meer opslagruimte wordt gebruikt dan voorzien, dan compenseren we die extra opslag kosteloos.
image
image

Bovendien heeft de IT-afdeling van Rode Kruis-Vlaanderen reeds ervaring met NetApp en weet het team dat er geen downtime is bij migraties of updates. “Het is de som van al deze pluspunten die de doorslag geeft om voor Neoria met de FlexPod oplossing te kiezen. Bovendien werken we al jarenlang samen met Neoria voor onze back-up omgeving en bloedtransfusiedatabank en hebben we een sterke vertrouwensband. Neoria vergaarde door de jaren heen heel wat kennis en documentatie over onze IT-omgeving en dat is een groot voordeel bij de migratie naar een nieuwe infrastructuur. Dat we steeds op Neoria’s expertise kunnen rekenen, is opnieuw gebleken tijdens de implementatie. Die verliep vlekkeloos én zonder enige downtime.”, aldus Jurgen.

Vandaag zijn we trots op onze jarenlange samenwerking met Rode Kruis-Vlaanderen, is het vertrouwen wederzijds en blijven we hen ondersteunen en adviseren op vlak van IT-infrastructuur en dataopslag.