Suez Belgium

De IT-infrastructuur van SUEZ Belgium is na vijf jaar aan vernieuwing toe. Wegens onvoldoende vertrouwen in hun huidige technologieleverancier, kijkt SUEZ Belgium uit naar een nieuwe infrastructuurpartner. Enerzijds om de implementatie van de vernieuwde omgeving te verzorgen, anderzijds om het IT-team van SUEZ Belgium te ondersteunen met proactieve nazorg en diepgaande expertise.

Ontdek hoe Neoria overtuigt met haar managed services.

De IT-infrastructuur van SUEZ Belgium is goed voor ruim 1000 gebruikers, verspreid over 42 vestigingen en twee datacenters. SUEZ Belgium gebruikt verschillende infrastructuuroplossingen, waaronder NetApp voor file sharing van zo’n vijftig miljoen bestanden.

 

Na vijf jaar is hun NetApp oplossing verouderd en doet SUEZ Belgium een marktonderzoek. Daaruit blijkt dat NetApp nog steeds de beste keuze is voor file sharing. SUEZ Belgium gaat op zoek naar een nieuwe partner.

Neoria, meer dan een technologieleverancier

Dat de nieuwe infrastructuurpartner van SUEZ Belgium de implementatie van de nieuwe NetApp zal uitvoeren, is een evidentie. SUEZ Belgium zoekt echter meer dan een technologieleverancier.

 

image image

Momenteel bestaat het intern SUEZ-team uit tien professionals die instaan voor heel de infrastructuur, van bekabeling en storage tot virtualisatie. Toch wordt het steeds moeilijker om van ieder onderdeel diepgaande kennis te hebben. Zo vraagt file sharing met NetApp een concrete expertise en opvolging. SUEZ Belgium wil daarvoor beroep kunnen doen op haar nieuwe infrastructuurpartner.

Ze zoeken een partij die na de NetApp implementatie en datamigratie haar IT-afdeling bijstaat met technische ondersteuning en nazorg. Waar en wanneer nodig, zonder bij iedere aanvraag een log, administratief proces te moeten doorlopen. Als erkend NetApp services partner overtuigt Neoria met haar toegewijd supportteam en managed services.

Proactieve ondersteuning na een vlekkeloze migratie

SUEZ Belgium gaat een langetermijnsamenwerking aan met Neoria. Enerzijds voor de aankoop van NetApp producten, de installatie ervan en de datamigratie van de oude naar de nieuwe omgeving. Anderzijds voor 24/7 support, monitoring, technisch advies en proactieve nazorg.

De installatie en migratie verliepen vlekkeloos. Ondertussen is de nieuwe NetApp omgeving up-and-running en monitort Neoria de IT-infrastructuur continu. Het supportteam voerde reeds enkele aanvragen van SUEZ Belgium uit. Zo kwam een Neoria expert ter plaatse bij een power down van één van de data centers, paste het team een aantal volumes aan en zorgde voor een archiveringsoplossing die nodig was in het kader van GDPR (General Data Protection Regulation).

Momenteel verloopt alles vlot en blijven grote problemen uit. Neoria zal SUEZ Belgium de komende vijf jaar blijven ondersteunen en proactief nazorg bieden.

“Het Neoria-team denkt steeds met ons mee en zorgt voor de juiste expertise wanneer we het nodig hebben, zowel tijdens installaties als in run mode. Wanneer we een change request indienen, krijgen we meteen antwoord en zorgt Neoria voor een correcte begeleiding. Vroeger voerden we zelf aanpassingen door waar we niet altijd 100% zeker van waren, nu geven we die taken door aan Neoria en zijn we zeker dat het in orde komt.”

Tom Voussure

Infrastructure Manager SUEZ Belgium