These Days

Een performante, up-to-date IT-infrastructuur is onmisbaar binnen ieder bedrijf. De investering in de beveiliging van die infrastructuur heeft echter vaak iets weg van een verzekering. De echte waarde ervan is moeilijk te becijferen. Bovendien hoop je dat je je polis nooit hoeft aan te spreken. Wat de implicaties van een security-incident kunnen zijn, weet These Days intussen uit ervaring. Gelukkig kon het rekenen op de expertise van Neoria en was het in geen tijd weer up and running.

Hoe Neoria reageerde op de Petya ransomware-aanval bij These Days? Dat lees je in deze customer case!

These Days is een communicatiebureau dat tot de Britse reclame- en PR-groep WPP behoort. These Days heeft kantoren in An twerpen, Brussel en Amsterdam, en telt ongeveer 160 medewerkers. De focus van het bureau ligt sterk op digitale communicatie, wat van IT automatisch een heel bepalende factor maakt. Voor het algemene IT-beheer doet These Days een beroep op de raamcontracten die WPP Group internationaal heeft lopen. “De meest

 

kritische elementen houden we echter in eigen beheer”, zegt Sam Serrien, CTO bij These Days. Centraal staat daarbij de NetApp-omgeving van het bedrijf, ondersteund door Neoria. “We zijn erg afhankelijk van IT. Bedrijfszekerheid is een absolute must. Net daarom kiezen we voor de support en de expertise van Neoria. Indien nodig kunnen we bij Neoria op een heel snelle interventie rekenen.”

 

In 2017 bleek zo’n interventie ook nodig.

Petya ransomware treft These Days

Dat IT bijzonder bedrijfskritisch is, ondervond These Days in de zomer van 2017 in de praktijk. Een uitbraak van de ransomware Petya trof toen het netwerk van WPP Group en kwam zo ook bij These Days terecht. “Alle kantoren binnen de groep zijn verbonden”, legt Sam Serrien uit. “De malware verspreidde zich razendsnel. Op een paar uur tijd was de hele groep besmet.”

image image

Een tastbare Return on Investment

Net voor het incident had These Days de vernieuwing van de NetApp-omgeving op de agenda gezet. De bestaande opslag was dringend aan uitbreiding toe. Het spreekt voor zich dat na de doortocht van Petya één en ander in een stroomversnelling kwam. “Het incident maakte bijzonder duidelijk hoe sterk onze bedrijfsprocessen op IT steunen”, zegt Sam Serrien. “In het verleden was de ROI van een investering in infrastructuur of beveiliging niet altijd even tastbaar. Het incident heeft er alvast voor gezorgd dat iedereen in het bedrijf er vandaag van overtuigd is dat IT de aandacht en de middelen moet krijgen die ze verdient.”

Tegelijk vormde het incident ook een uitstekende testcase voor de IT-dienstverlening waar These Days op kan rekenen. “Uiteraard hoop je dat je de bestaande plannen voor interventies en disaster recovery nooit nodig zult hebben. Toen wij ons plots in het oog van de storm bevonden, bleek meteen hoe belangrijk het is dat er op zo’n moment een partner klaar staat om het onmogelijke te doen.”

Neoria experten als helden onthaald

image image

These Days heeft niet alle beheer van alle IT-aspecten in eigen hand. Dat is ook niet de ambitie van het bedrijf. “Maar we vinden het wel heel belangrijk dat we via een partner als Neoria over een lokale hotline beschikken”, zegt Sam Serrien. “En wat echt kritisch is voor onze business, houden we wel de- gelijk liever dicht bij ons.”

Voor alle virtuele servers en bedrijfskritische data, waaronder klanteninformatie en financiële data, werkt These Days met een systeem dat regelmatig snapshots neemt van de omgeving. “Die aanpak bleek bijzonder efficiënt. Uiteindelijk zijn we bij het incident met de ransomware niets van bedrijfskritische data of toepassingen kwijtgeraakt.”

 

De oude NetApp-omgeving maakte intussen plaats voor een nieuwe installatie. “Daar moeten we zonder problemen de komende jaren verder mee kunnen”, zegt Sam

Uiteindelijk bleek WPP Group maar één van de vele bedrijven die met Petya kreeg af te rekenen. “Maar dankzij Neoria waren we wel één van de weinige ondernemingen – zo niet het enige – dat binnen een halve dag alweer up and running was met de allerbelangrijkste bedrijfskritische data. We zijn heel snel kunnen doorstarten terwijl de eigenlijke restore nog volop aan de gang was. De medewerkers van Neoria zijn hier als helden onthaald.”

“Dat was echt best in class.”

“We zijn erg afhankelijk van IT. Bedrijfszekerheid is een absolute must. Net daarom kiezen we voor de support en de expertise van Neoria.”

Sam Serrien

CTO bij These Days